כללי

חוקים ותקנות של הטסת רחפן בישראל 

Mavic 2 7870679 640

שתפו למשפחה וחברים
שגם הם יוכלו להנות מקריאת הכתבה

 הטסת רחפן בישראל כפופה לחוקים ולתקנות ספציפיים שקיימים על מנת להבטיח בטיחות, פרטיות ועמידה בתקני התעופה המקומיים. תקנות אלו שואפות ליצור איזון בין מתן אפשרות ליתרונות של טכנולוגיית רחפנים תוך מזעור סיכונים וסכנות פוטנציאליים.

רישיון עבור הטסת רחפן

הדרישה הראשונה למפעילי רחפנים בישראל היא קבלת רישיון מרשות התעופה האזרחית  עבור רחפנים במשקל של יותר מ-250 גרם. רישיון זה כרוך במעבר מבחן תיאורטי, הוכחת ידע בתקנות התעופה, נהלי בטיחות והגבלות במרחב האווירי.

אין להטיס רחפן מעל 120 מטר

לגבי טיסות רחפנים, המפעילים נדרשים לשמור על קו ראייה עם הרחפנים שלהם בכל עת, כלומר הם צריכים להיות מסוגלים לראות את הרחפן בראייה ללא סיוע. טיסות רחפנים אסורות ליד שדות תעופה, מתקנים צבאיים ואזורים רגישים אחרים ללא אישורים מתאימים. בנוסף, רחפנים אינם מורשים לפעול מעל 400 רגל (120 מטר) בגובה ועליהם לשמור על מרחק של לפחות 150 מטר מאזורים עירוניים והמונים.

חוקי הטסת רחפן ופרטיות

בין חוקי הטסת רחפן, פרטיות היא דאגה משמעותית, ומפעילי רחפנים חייבים לכבד את הפרטיות של אנשים ורכושם. חל איסור על רחפנים לתפוס או לשדר תמונות או הקלטות של אנשים ללא הסכמתם. נדרשים אישורים מיוחדים לשימוש מסחרי או מקצועי ברחפנים לצילום, וידאו או כל פעילות אחרת הכרוכה באיסוף נתונים.

כדי לשפר את הבטיחות, רחפנים חייבים להיות מצוידים בסימון זיהוי, כולל שם המפעיל, כתובת ומספר טלפון. כמו כן, חובה להחזיק בכיסוי ביטוח אחריות לכל נזק פוטנציאלי שייגרם על ידי הרחפן.

הפרת חוקי הטסת רחפן

הפרות של תקנות הרחפן בישראל עלולות לגרור קנסות, החרמת הרחפן או אפילו אישומים פליליים במקרים חמורים. הרשויות עוקבות אחר תקנות אלו ואכפות אותן באופן אקטיבי כדי להבטיח ציות ושמירה על בטיחות הן למפעילי הרחפנים והן לציבור.

תפריט נגישות אתר