המצרכים ל4-6 מנות:

100 גרם גבינת שמנת עיזים

100 גרם גבינת מוצרלה

100 גרם טבעות גבינת עיזים פורמז'

200 גרם שערות קדאיף

4 כפות חמאה מומסות

כף אבקת סוכר

חצי כוס סוכר

חצי כוס מים

מיץ מרבע לימון

 

אופן ההכנה:

מערבבים את כל הגבינות יחד עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה

שופכים את החמאה מעל שערות הקדאיף , ופותחים אותן. ומעליהן מפזרים אבקת סוכר.

מסדרים שכבה דקה של שערות הקדאיף ברינגים עגולים

מסדרים מעליה במרכז את תערובת הגבינות

יוצרים עוד שכבה של שערות קדאיף מעל תערובת הגבינות

אופים בתנור שחומם מראש ל- 165 מעלות ,למשך 10-12 דקות עד קבלת גוון זהוב.

את הסוכר והמים מביאים לרתיחה בסיר קטן, למשך 5-7 דקות, מנמיכים את האש ומוסיפים את מיץ הלימון.

כאשר הקדאיף מוכן וזהוב שופכים מעליו את הרוטב שיצרנו ומניחים בצד כדי שיצטנן.

מומלץ להגיש עם גלידת פיסטוק מעל.

בתאבון!