Red Tuna fillet

מצרכים:

פילה מוסר ים נקי מעצמות וחתוך למנות של כ 180-200 גר'.
500 גר' חיטה יבשה
500 גר' בצל לבן חתוך לקוביות
500 גר שומר טרי חתוך לקוביות
200 גר' כוסברה קצוצה
2 לימונים צהובים חתוכים לקוביות
4 יח' פלפל שאטה יבש קצוץ
4 יח' פלפל מתוק יבש קצוץ
60 גר' פפריקה מתוקה
10 גר' כמון
10 גר' פלפל שחור טחון
50 גר' מלח
10 גר כורכום
150 CC שמן זית כתית
15 עגבניות אדומות אדומות מקולפות וטחונות במעבד מזון
30 גר' שום קצוץ
20 גר' סוכר לבן

פילה מוסר ים בתבשיל חיטה ורוטב עגבניות בתערובת תבלינים אותנטית/ שף רועי כהן

(8-10 מנות)

אופן ההכנה:

מחממים סיר גדול עם שמן הזית, מוסיפים בצל ומאדים אותו עד שקיפות, מוסיפים את שאר המרכיבים פרט לעגבניות המרוסקות ומטגנים הכל על אש קטנה כ 8 דק'. לאחר מכן מוסיפים את העגבניות יחד עם 2 ליטר מים (אפשר להוסיף ציר ירקות או דגים במקום המים) ומבשלים על אש נמוכה כשעה תוך כדי ערבוב מידי פעם.

 את מוסר הים ניתן להוסיף לתבשיל כ 15 דק לפני מועד הארוחה, אבל ניתן גם להכין אותו בנפרד מהתבשיל ולהגיש אותו לצד התבשיל כתוספת, במקרה הזה – כל אחד יכול לעשות לפי מה שהוא אוהב – אני אישית אוהב על הגריל, אבל ניתן לצרוב במחבת או לאפות בתנור. למי שלא שומר על המשקל אפשר אפילו לטגן עם ציפוי עדין של קמח ותבלינים – כל אחד וההעדפה שלו.

מסעדת דקא: רח' התעשייה 10, תל אביב. טל: 03-5629900