מצרכים:

4 פילה מוסר ים (בערך 200 גרם כול פילה)

גרגירי חומוס מושרים במשך לילה

100 גרם עגבניות שרי

צרור עלי כוסברה (לא קצוצה)

צרור עלי פטרוזיליה (לא קצוצה)

100 גרם זיתי קלמטה חצויים

10 עלים אורגנו טרי

1 בצל לבן פרוס

3 צנוניות חתוכות לפרוסות

5 פרוסות דקות של צ'ילי אדום (לא חייבים)

טחינה גולמית (כף לכל צלחת הגשה)

8 כפות שמן זית

5 כפות מיץ לימון טרי

מלח ופלפל לפי הטעם

הוראות הכנה 

סלט ספרדי:

מבשלים את גרגירי החומוס עד להתרככות (כשעה וחצי) ומסננים. אופים את הבצל בתנור עם כ-2 כפות שמן זית, מלח ים ופלפל שחור גרוס כ- 10 דקות בטמפרטורה של 200 מעלות על להשחמה ומצננים.

חותכים את עגבניות השרי לרבעים. מפרידים את עלי הכוסברה והפטרוזיליה מהגבעולים. מערבבים הכול יחד, מוסיפים 4 כפות שמן זית, את המלח, הפלפל והלימון. משרים כ-5 דקות.

בכול צלחת הגשה שמים את הטחינה הגולמית ומעליה את הסלט הספרדי.

הכנת הדג:

שמים כ-2 כפות שמן זית במחבת חמה ומחממים. מקמחים את צד של העור של הדג וצולים על המחבת את הצד המקומח עד להשחמה של העור (כ-2 דקות).

ממליחים ומפלפלים את חלקו העליון של הדג, מכניסים לתנור שחומם מראש (200 מעלות) לכ 10-12 דקות.

מניחים את הדג מעל הסלט הספרדי ומגישים.

בתאבון.

 

מסעדת דקא: רח' התעשייה 10, תל אביב. טל: 03-5629900