Tiramisu -- served with handmade macaroons

בישקוטי:

לידיעת העצלנים שבינינו ניתן לקנות בישקוטי מוכן בכל סופר במחלקת האפייה, לנחושים מצורף המתכון:

 מצרכים:

3 ביצים
100 גר' סוכר
75 גר קמח
גרידה מחצי תפוז

טירמיסו / שפית קונדיטורית כרמית ללוש 

קינוח הטירמיסו – עוגת גבינה איטלקית קלאסית, מגיע אלינו מהמטבח האיטלקי, ופירוש שמו (Tiramisù) – "הרם אותי" באיטלקית – נובע מהקושי בחיתוך שלו בתבנית, וההעברה לצלחת ההגשה.

הכנת הטירמיסו מתחלקת לשני שלבים, הראשון הוא יצירת הבישקוטי והשני הוא הכנת הקרם.

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות.

מקציפים את הביצים והסוכר במהירות גבוהה במיקסר כ 3-4 דק' עד לקבלת בלילה תפוחה ובהירה. בעזרת לקקן מקפלים את הקמח יחד עם גרידת התפוז לתוך התערובת ומעבירים לשק זילוף. מזלפים "נחשים" על משטח סיליקון, מפזרים מעט סוכר מעל ומכניסים לאפייה בתנור כ8 דק ואז מורידים את הטמפרטורה ל 140 מעלות ופותחים מעט את דלת התנור לתת לאדים לצאת, ממשיכים באפייה עד לקבלת צבע ולייבוש מלא של הבישקוטים, כל זמן האפייה לא צריך להיות יותר מ 15 דק'.

אופן ההכנה:

 מקציפים במיקסר על מהירות גבוהה את החלמונים והסוכר עד לקבלת תפיחה אוורירית, מורידים את המהירות לחצי ומוסיפים את הגבינה והליקר ממשיכים עד לקבלת תערובת אחידה וטעימה.

 מסדרים בתבנית את הבישקוטי ויוצקים עליהם מעט אספרסו שיספגו בבישקוטים, על הבישקוטי מורחים שכבה של הקרם, וחוזר חלילה עוד שכבה, בהתאם לכלי ההגשה ניתן להוסיף מס' שכבות אך לא לשכוח לטבול את הבישקוטים באספרסו. ניתן גם לסדר את הקינוח בכוסות יפות (מומלץ שקופות כמובן) או בתבנית גדולה.

במידה ונשארו בישקוטים שלא השתמשנו בהם ניתן לשמור אותם במקום יבש ומוצל לפעם הבאה. בסוף הכנת השכבות אפשר לקשט באבקת קקאו מלמעלה.

קרם:

 מצרכים:

5 חלמונים

65 גר סוכר

חצי קג' גבינת מסקרפונה

שני כפות ברנדי או אמרטו