"מפות לבנות וסידור פרחים יוקרתי לצד קירות בטון חשופים שטופי תאורה חמימה, כוסות יין גדולות ומוזיקה רגועה – זו התמונה ב-DECA, מסעדת גורמה בסגנון ים תיכוני ששמה את הדגש דווקא על דגים טריים וגבינות משובחות.

הניגוד שבין הרחוב המתועש שבחוץ לחלל הנוצץ של המסעדה עשוי להכין אתכם להפתעות המעולות שתקבלו כאן בכל צלחת וצלחת. גם השירות מוקפד ועשיר בגינונים כמו ניקוי השולחן בעזרת "פירוריה", ועם זאת משוחרר ונעים."

10 מסעדות הגורמה הכשרות הטובות בישראל / מתן אברמוביץ' . 10.9.2009. "עכבר און ליין"

***

"הפרייבט רום המרשים ביותר לטעמי מסתתר דווקא בדקא הכשרה, שמתעקשת לא להציג עצמה כמסעדת גורמה יקרה.

החדר הפרטי שלה מורם מעם, משקיף מקומת גשר אל החלל המרכזי. הוא אלגנטי, נעים ומקורי בגוון הבז’ השולט בו ובאורו הצהבהב, שבוקע מסבך מנורות קטנות מעל השולחן הארוך."

 

הצצה לחדרים הפרטיים של מסעדות היוקרה / זיו לנצ'נר, 20.9.09, "Big Time"

***

"אחרי ארוחת ערב שהשאירה לנו טעם של עוד והחזירה אותנו לביקור חוזר עוד באותו שבוע, אנחנו מרשות לעצמנו להגיד בפה מלא: השף תום קבלו הצליח לשכנע אותנו שאוכל כשר יכול להיות טעים ויצירתי, ומעבר לזה, גם השירות והאווירה במסעדה עומדים בקנה אחד עם כל הציפיות שלנו ממסעדת גורמה שמכבדת את עצמה ואת לקוחותיה"

תשעה חדרים Kosher Gourmet

***

"המנות הגיעו וסומנו כבינגו כפול. הבוייאבס היה עמוק. כמו יין טוב, שצריך להקשיב לו בסבלנות עד שכל הטעמים מגיעים.

הנה קליפת התפוז, הנה הכוסברה, רמז של אניס. קצת חבל שויתרו על ההגשה המסורתית של המרק עם טוסטים קטנים ורוטב רויי (מילולית-חלודה. מיונז-שום-זעפרן בצבע כתמתם)."

מקור ראשון / אורי מלמד 29.8.2013

***

ori

מקור ראשון / אורי מלמד 30.8.2013

***

shaul

 

מקור ראשון / שאול יהלום 9.10.2013

***

"בקומה העליונה של דקא הנוסטלגית ממוקם חדר Vip מעוצב ויפהפה שמתאים לאירועים של 30 איש.

העיצוב נע על המתח בין אופיו התעשייתי של המבנה הדו מפלסי, שבו ממוקמת מסעדת השף, לבין המטבח הכשר והעכשווי בניצוחו של רועי כהן. שפת העיצוב משלבת קודש וחול בדיאלוג בין המסורתי והעכשווי, החדש והישן, האורבני והכפרי, הקדוש והארצי."

טעים לעין / מילי טל שוורץ 3.12.2013 TimeOut

 

***

החמישיה הפותחת: המסעדות הכשרות הטובות בתל אביב

בגלל היוקרה: דקא / עכבר העיר 7.11.12

***

חלבית מוקפדת: דקא

כשרות ומומלצות: 10 מסעדות מנצחות בתל אביב / וואלה 16.4.14 

***

 

מאז שנת 2007 פועלת מסעדת DECA כאחת ממסעדות העילית הטובות בתל אביב

ממשיכים לאכול באזור גשר מעריב/ שרון שגב ZapRest 13.10.15

***

 

"אמנם בסיום הארוחה היה ברור כי השף רועי כהן, הינו שף מהשורה הראשונה, אבל הגדרת המסעדה כ”מסעדת שף” המעלה אסוציאציות של מנות מזעריות, מפונפנות ועתירות מרכיבים תעשה עוול למסעדה בה המנות נדיבות ולא מתחכמות. מסעדה כשרה? אכן המסעדה מתהדרת בכשרות מהודרת, אבל טובה יותר ממרבית המסעדות באותה רמת כשרות, כך שגם הגדרה זו תעשה לה עוול. ההצעה שלי: מסעדה “נעימה”. זוכרים?"

Deca – אי של יציבות בתל אביב הסוערת / יוסי אטינגר 8.12.16 ״המומלצים״

***