לפני כל דבר Deca היא מסעדה ישראלית. עם הצבעים והניחוחות של המקום. הטעמים המזרח תיכוניים, התבלינים, הגוונים והצלילים…

וכל אלו כשהם מקבלים את הגוון המתוחכם והנגיעה של המטבח העולמי, הופכים כל ארוחה לחוויה גסטרונומית.

בשבילנו מטבח עילי זו הכרזת אמונים. בינינו לבין האורחים שלנו. בינינו לבין בלוטות הטעם שלהם. בינינו לבין חוש הראיה, והמישוש והחלומות הכי נסתרים.

כששגיא כהן כותב: "ככה זה במסעדה ששורשיה נטועים בשדות הפלפל שלנו, צפים בין גלי הים שלנו, מטיילים בין מטבחי הסבתות שלנו ונכרכים סביב מקשאות הדלעת והקישואים שלנו", הדברים נובעים לא רק מאיכות היין שלגם בארוחה…

הרכב הטעמים והצבעים שנפתח בתפריט היינות שכולו על טהרת היקב הישראלי, וממשיך בצילחות, במרכיבי המנות, ובבחירת התפריט, אי אפשר להם שלא יגדירו במדוייק את הדבר החמקמק הזה שקשה להגדיר במילים אבל בלוטות הטעם מזהות אותו ללא פקפוק: טעם ישראלי.

"דקה, אם נעצור רגע (וזה לא קל), היא מסעדה ישראלית אדירה עם אוכל מהסוג שגורם לך לא רק ליהנות מכל ביס, אלא גם להיות מין אליפלט שכזה: לחייך בבלי דעת מדוע. פיכס, עוד פעם הפואטיקה הדביקה הזאת. תראו מה שקצת במיה זעירה יכולה לעשות לבן אדם."
(שגיא כהן, NRG )

המסעדה פתוחה: א'-ה' 12:00 – 23:00. רח' התעשייה 10, ת"א. חנייה צמודה, מונגש לנכים. טל: 03-5629900